close
تبلیغات در اینترنت
آشنایی با خواص لپه

همکلاسی من ، پایه ششم ابتدایی

لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی توصیه می‌شود.لپه از گروه حبوبات، یک گیاه دولپه‌ای است و در خانواده نخود جای می‌گیرد. می‌دانید که حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین برای گوشت هستند زیرا…

banner
براي اطلاع از آپدیت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود

از چه درسی بیشتر خوشتان می آید ؟







تبلیغات شما در اینجا
جستجوگر پیشرفته



لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی توصیه می‌شود.

لپه از گروه حبوبات، یک گیاه دولپه‌ای است و در خانواده نخود جای می‌گیرد. می‌دانید که حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین برای گوشت هستند زیرا علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند. بنابراین هم انرژی بدن را تامین می‌کنند و هم پروتئین مورد نیاز را به مصرف‌کننده می‌رسانند.

 

 

 

 در ادامه مطلب می توانید دنباله نوشتار را مطالعه نمایید

مواد مغذی لپه
* هر واحد غذایی لپه که حدود یک فنجان نپخته است، معادل یک واحد گوشت یعنی 60 تا 90 گرم وزن دارد. بیش‌ترین ارزش غذایی حبوبات به پروتئینشان بازمی‌گردد و برای افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، کودک یا سالمندند یک انتخاب مناسب تلقی می‌شوند. با خوردن هر 100 گرم لپه 22 گرم پروتئین تامین می‌شود بنابراین کسانی که گوشت نمی‌خورند، بهتر است که لپه را به عنوان یکی از اعضای خانواده حبوبات با برنج مخلوط و آن را مصرف کنند.

* از نظر انرژی یک واحد غذایی لپه پخته، حدود 231 کیلوکالری انرژی و 16 گرم پروتئین دارد.

* لپه منبع خوب ویتامین B١، B٦ و اسیدفولیک نیز می‌باشد البته به شرطی که خیلی پخته نشود چون ویتامین‌های گروه B در برابر حرارت ناپایدارند.

* جالب است بدانید که لپه از منابع گیاهی کلسیم نیز هست به طوری که با خوردن 100 گرم از آن حداقل 60 میلی‌گرم کلسیم تامین می‌شود البته این مقدار جذب پایین‌تری دارد اما برای آن‌هایی که شیر و لبنیات نمی‌خورند یک عادت غذایی مناسب تلقی می‌شود.

لپه و بیماری‌های قلبی عروقی
* لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی - عروقی توصیه می‌شود.

* عامل دیگری که باز هم لپه را در کاهش بیماری‌های قلبی - عروقی و تنظیم فشارخون برجسته می‌سازد، وجود پتاسیم است.

به طوری که هر واحد آن حدود 710 میلی‌گرم پتاسیم دارد. در مقابل پتاسیم، مقدار سدیم لپه کم است و به همین خاطر به افراد فشارخونی خوردن آن توصیه می‌شود.

* لپه مانع از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود از این رو به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند.

لپه و کم‌خونی فقر آهن
لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب می‌آید. مصرف هر پیمانه لپه، 14درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می‌کند.

لپه و سلامت دستگاه گوارش
همان‌طور که ذکر شد لپه منبعی غنی از فیبر است به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست توصیه می‌شود و احتمال ابتلا به بیماری‌های روده را کاهش می‌دهد و در کاهش وزن نیز موثر است.

لپه و بیماری دیابت
آخرین تحقیقات انجام‌شده بیانگر این است که لپه حاوی کلسیم و منیزیم و اسید چرب است و از این لحاظ برای بیماران دیابتی فوق‌العاده عالی است. لپه موجب می‌شود که کلیه‌های این بیماران خوب کار کند و چون حاوی آنتی‌اکسیدان نیز هست برای کاهش فشارخون بالا بسیار خوب و مفید است.

گفتنی است کربوهیدرات و پروتئین موجود در حبوبات باعث می‌شوند فرد دیابتی مدت زیادی در طول روز احساس سیری کند و به سراغ مواد شیرین نرود.

همچنین لپه دارای فیبر بالایی است و می‌تواند جایگزین خوبی برای نان و برنج باشد، البته هنگام طبخ نباید خیلی زیاد پخته شود.

لپه در مقایسه با سایر حبوبات
بهتر است لپه در برنامه غذایی هفتگی حداقل یکی، دو بار مصرف شود. یکی از ویژگی‌های بارز لپه در مقایسه با دیگر حبوبات این است که سریع پخته می‌شود.

البته لپه هم مانند سایر حبوبات نفاخ است اما چون پوست آن گرفته می‌شود به مراتب نفخش کمتر از سایر حبوبات بوده و خیلی نیاز به خیساندن ندارد اما افرادی که احساس می‌کنند با مصرف لپه دچار نفخ می‌شوند، بهتر است آن را خیسانده، آب آن را دور بریزند و بعد آن را به غذایشان اضافه کنند.

منبع : hamshahrionline.ir


:: امتیاز: نتیجه : 5 امتیاز توسط 5 نفر مجموع امتیاز : 15

:: بازدید : 288
:: ارسال شده در: دنیای تغذیه ,
:: مطالب مرتبط: لیمو ترش و یک دنیا خاصیت!(خواص لیمو ترش) , آشنایی با خواص درمانی زرشک , فواید مصرف روزانه سبزیجات , چگونه خواص مواد غذایی را بالا ببریم؟ , طرز مصرف گياهان طبی , خواص دارويی ازگيل , توصیه‌های تغذیه‌ای در هنگام امتحان ,
:: برچسب‌ها: لپه , خواص لپه , آشنایی با خواص لپه , دارویی , همکلاسی من , هم کلاسی من , پایه 6 , پایه ششم ابتدایی , پایه ششم دبستان , ابتدایی , رحیمی نژاد , خواص دارویی , خواص مواد غذایی ,
نویسنده
علی اکبر رحیمی نژاد
تاریخ : [شنبه 13 دي 1393 ] [ 19:15]
تاریخ
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی
آخرین مطالب ارسالی
نگارخانه تاریخ : پنجشنبه 14 آبان 1394
ارزشیابی ماهانه مطالعات اجتماعی ششم- دی 96 تاریخ : پنجشنبه 19 بهمن 1396
ارزشیابی ماهانه علوم تجربی ششم- دی 96 تاریخ : سه شنبه 17 بهمن 1396
ارزشیابی ماهانه فارسی ششم- دی 96 تاریخ : یکشنبه 15 بهمن 1396
ارزشیابی ماهانه ریاضی ششم- دی 96 تاریخ : جمعه 13 بهمن 1396
ارزشیابی ماهانه نگارش ( انشا ) ششم سری دوم - آذر 96 تاریخ : یکشنبه 08 بهمن 1396
ارزشیابی ماهانه املای ششم سری دوم- آذر 96 تاریخ : شنبه 07 بهمن 1396
ارزشیابی ماهانه ریاضی ششم - آذر 96 تاریخ : جمعه 06 بهمن 1396
ارزشیابی ماهانه علوم تجربی ششم- آذر 96 تاریخ : پنجشنبه 05 بهمن 1396
در آینه ی نهج البلاغه علی ( ع ) - 36 برای همکلاسی من ، کلاس ششمی ها تاریخ : پنجشنبه 05 بهمن 1396
user
progress عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

progress فراموشی رمز عبور؟

progress عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد




آزمون
بازی و مسابقه درسی
بانک سوال
درس ها
تغذیه
مطالب مناسبتی
معما
دانستنی ها
نرم افزارهای کاربردی
سخنی با
زندگینامه بزرگان
کتاب های درسی پایه ششم
کمک آموزشی
مجلات رشد
عکس
آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 490
کل نظرات کل نظرات : 81
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 2
تعداد اعضا تعداد اعضا : 105

کاربران آنلاین کاربران آنلاین

آمار بازدید آمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 124
باردید دیروز باردید دیروز : 1,053
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 1
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 14
بازدید هفته بازدید هفته : 4,924
بازدید ماه بازدید ماه : 14,377
بازدید سال بازدید سال : 38,078
بازدید کلی بازدید کلی : 1,178,747

اطلاعات شما اطلاعات شما
آِ ی پیآِ ی پی : 54.167.48.192
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :

RSS

نویسنده و صاحب امتیاز سایت
علی اکبر رحیمی نژاد
طراحی و پشتیبانی کامل سایت توسط: سعید رحیمی نژاد
09118735383